Ambitious Pro Gymnastics

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Klaar voor het nieuwe seizoen !!

E-mail Afdrukken PDF

De vakantie is al weer even achter de rug. Onze wedstrijdgymnasten en de gymnasten uit de groep precompetitie zijn al enkele weken aan de slag en hebben reeds een geslaagde stage achter de rug. De andere gymnasten uit de groepen Kleuter Gym, Basis Gym en Recrea beginnen er half september opnieuw aan, meer bepaald op 17 september, midden in de Week van de Sportclub. (meer info)

Toch moeten we zeker nog even stilstaan bij het afgelopen seizoen. Onze APG wedstrijdgymnasten kunnen terugblikken op een superjaar! Reeds in de drie Provinciale voorrondes behaalden ze in de verschillende niveau's schitterende resultaten. APG was dan ook sterk vertegenwoordigd op het Vlaams Kampioenschap voor de niveaus A, B , C en I. Ook hier weer uitstekende resultaten en verschillende Vlaamse Kampioenen (Uitslagen zie: A en BC en I ). Ook op het BK was APG massaal aanwezig tot op het hoogste niveau van de senioren waar vier van de in totaal 7 verdeelde medailles voor APG'ers waren.

Internationaal had APG reeds een zekere faam opgebouwd maar die werd dit seizoen nog versterkt. Zowel op de BOAC te Breda, de Valentijn Acro Cup te Donkervoort (Nederland), de MIAC (en World Cup) in Portugal als op de IAG in 's Hertogenbosch wisten onze gymnasten de jury's te bekoren en haalden ze vele finales, podiumplaatsen en overwinningen. Onze eigen internationale Flanders International Acro Cup (FIAC) was opnieuw een schot in de roos, zowel wat de opkomst van gymnasten van over de hele wereld betreft, als wat de prestaties van de eigen formaties betreft met maar liefst 12 podiumplaatsen (uitslagen)!!

Als afsluiter van dit seizoen werden voor het  Wereldkampioenschap Acro te Levallois (Parijs) maar liefst 15 APG gymnasten in 7 formaties geselecteerd. Vijf formaties wisten zich te plaatsen voor de finale. Vier van hen haalden zelfs het podium. Uniek in de Belgische acrowereld. Deze schitterende resultaten zijn te danken aan de vele opofferingen die deze gymnasten gedurende jaren maken.  Deze prestaties zouden niet mogelijk geweest zijn zonder de know how van de coaches die samen met de gymnasten naar dit hoogtepunt hebben toegewerkt. Een dikke proficiat is hier meer dan ooit op zijn plaats!!

Een overzichtje:

SENIOREN
Ineke Van Schoor (APG), Julie Van Gelder (WildGym) en Kaat Dumarey (WIK Oostende): BRONS met 27,940 (10,540 – 8,9A – 8,5T)

Yana Vastavel en Solano Cassamajor : 4
de plaats met 29,315 (11,390 – 8,925A – 9T), slechts 0,045 verwijderd van het brons.

AGE GROUPS
11-16
Lounia Goossens en Kiara Hendrickx: ZILVER met 28,050 (10 – 8,95A – 9,1T)

Seppe Uytterhoeven en Janne Lepage: BRONS (gedeeld met Kazakhstan) met 27,9 (10 – 8,95A – 8,95T)

Joke Kiebooms, Chauni Vandam en Yoni Berteloot: 12de plaats (op 34) met 54,3 (27,1 balans; 27,2 tempo). Het andere Belgische trio uit Deinze werd 4de in de finale.

12-18
Hannah Van Roeyen en Chloé Hendrickx: 5de in de kwalificaties met 55,250 (27,650 balans; 27,6 tempo) maar geen finale want het andere Belgische duo uit Deinze eindigde 3de en haalde uiteindelijk gedeeld ZILVER. Er mag slechts 1 deelnemer per land naar de finale.

13-19
Katleen Kiebooms, Nelle Van der Taelen en Charlotte Westhof-Jacobs: gedeeld BRONS met GBR; 28,0 (10 – 8,95A – 9,05T);

Totaal aantal Belgische finales: 7 Age Groups + 4 senioren = 11 (waarvan 5 van APG)
Totaal aantal Belgische medailles: 5 Age Groups + 2 senioren = 7 (waarvan 4 van APG)

Alle uitslagen:
Senioren: https://www.fig-gymnastics.com/site/page/view?id=664
Age Groups: https://www.fig-gymnastics.com/site/page/view?id=672

Bij aanvang van het nieuwe seizoen is APG trots dat 9 gymnasten deel uitmaken van het topsportcentrum in Gent. Dit is zeker een teken dat we goed bezig zijn binnen de club. Bij APG trachten we iedereen, naar eigen kunnen, zo goed mogelijk te begeleiden maar de ambitie is steeds grenzeloos....

 

 

Share on Facebook
You are here: Home